De LommerteHerstellende landbouw

De Lommerte is een bewust kleinschalig biologisch landbouwbedrijf. Hier zie je koeien grazen, varkens wroeten, en kippen scharrelen in een mooi en divers landschap. We zijn nieuwe boeren. We boeren samen met de natuur, en niet tegen de natuur. We willen de band tussen samenleving, boer(in) en natuur herstellen.

Echte voeding voor een eerlijke prijs

Op De Lommerte zie je met eigen ogen hoe je voedsel wordt geproduceerd. Wat we zelf niet telen, kopen we rechtstreeks aan van onze collega's. We houden de keten kort, en streven naar een eerlijke vergoeding voor eerlijk voedsel. In onze boerderijwinkel bieden we (h)eerlijke hoeveproducten van eigen kweek aan: rundsvleesvlees van biologisch opgekweekte buitenvarkens en biologische weide-eieren. Door daarnaast rechtstreeks samen te werken met collega (bio)boeren kan je in onze boerderijwinkel genieten van een breed aanbod van verse groenten en fruit, kazen, melk en andere zuivel, paddestoelen, en een ruim assortiment dranken en droogwaren.

Bloemenpluktuin en workshops

Biologische bloemen - puur plukgeluk! Onze boerderij is een heerlijk rustige plaats om te vertoeven. Je kan er genieten van de vele geuren en kleuren in de bloementuin. Ook de bijen, vlinders en vogels genieten mee. Je kan zelf van zonsopgang tot zonsondergang - zonder afspraak - een veldboeket van biologische snijbloemen komen oogsten. Tijdens de zomermaanden kan je een gezellige workshop volgen. Bij een hapje en een drankje nemen we je mee in het verhaal van De Lommerte, je leert hoe je seizoens-bloemen oogst en we creëren samen een mooi veldboeket. Je gaat naar huis met je eigen boeket blije bloemen en de nodige tips om je veldbloemen langer vers te houden. 

Landbouw en zorg

Buiten werken in het groen met planten en dieren is gezond voor lichaam en geest. Mee werken aan duurzame landbouwproducten in een mooi landschap maakt fier en geeft zin. Zorgboerderij De Lommerte vzw bouwt zorgzaam verder op de traditionele gezinsverpleging bij Kempische boerenfamilies. We bieden warme familiale dagopvang aan voor mensen met een ondersteuningsnood.

Over ons

Jan, Bi, zoontje Louis en sterredochter Stien wonen en werken samen op de boerderij. Jan is veeboer, landschapsbeheerder, docent veehouderij, bedrijfsadviseur en landbouwonderzoeker. Bi is bloemenboerin, zorgboerin, gastvrouw met een grote glimlach, en organisatorische en administratieve duizendpoot.Contactgegevens
Bi Verbraecken
info@delommerte.be
www.delommerte.be

Klik hier om alle producten van De Lommerte in de webshop te bekijken


De Lommerte

De Lommerte